Toto

Hadiah Loteri EuroMillions $66M Dituntut Oleh Brit

Satu tiket dalam cabutan loteri EuroMillions dari Jumaat lalu hanya bernilai £55 juta (AS$67 juta). Pemain Loteri British tampil untuk menuntut hadiah besar hari ini.

Tiket loteri EuroMillions
Tiket loteri EuroMillions. Seorang pemenang bertuah baru sahaja menerima hadiah besar sebanyak $67 juta. (Imej: BBC )
Pengendali Loteri Kebangsaan British, Camelot mengumumkan bahawa seorang https://atlashotelbudapest.com/ pemegang tiket telah menuntut wang £54,957,242.50 (AS$67.20 juta) yang diundi pada hari Jumaat, 10 Jun. Ini akan menjadi pemenang EuroMillions British ketiga tahun ini jika Camelot mengesahkan kemenangan Lotto.

Setakat ini, pemenang telah memutuskan untuk kekal tanpa nama. Mereka mungkin memilih untuk mendedahkan identiti mereka, tetapi ini bukan satu keperluan. Kadangkala, pemenang loteri memilih untuk kekal tanpa nama untuk mengelak daripada menjadi pusat perhatian yang tidak diingini. Ia juga merupakan satu usaha untuk tidak tiba-tiba menjadi “sepupu yang hilang” seseorang yang tidak pernah mereka tahu wujud.

Tetapi tidak ada sebab untuk berhenti bermain, walaupun, kerana terdapat satu lagi peluang untuk memenangi jackpot besar malam esok. Jackpot EuroMillions bernilai sekitar £122 juta (AS$149.2 juta) akan disediakan.

Kemenangan Besar Menyerlahkan Lebih Cahaya pada EuroMillions
Sebagai tambahan kepada hadiah besar terkini, 2022 menyaksikan pemenang tidak dikenal pasti dari UK menuntut £109 juta (AS$133.28 juta) dalam cabutan 4 Februari. Seterusnya, kemenangan Loteri Kebangsaan terbesar yang pernah ada sebanyak £184 juta (AS$224 juta) diikuti.

Hadiah terakhir itu menjadi milik Joe Thwaite dan Jess Thwaite dari Gloucestershire pada 10 Mei. The Sun melaporkan bahawa pasangan dari Gloucester membelanjakan 38,000 (AS$46,466) daripada kemenangan besar mereka untuk membeli Volvo V60 kelabu terpakai yang tidak jelas .

Andy Carter, Penasihat Pemenang Kanan di The National Lottery for Camelot, berkata trio kemenangan adalah berita besar. Dia menambah bahawa entiti itu akan bekerjasama dengan pemenang untuk membantu mereka “mula menikmati kemenangan mereka yang benar-benar mengubah hidup.” Carter tidak memberikan butiran lanjut, hanya menyatakan bahawa pemenang terbaharu membeli tiket di kedai fizikal, bukan dalam talian.

Tidak semua orang tampil ke hadapan dengan begitu cepat. Pada 8 Mac, seseorang di Wales memenangi £1 juta (AS$1.22 juta) dalam cabutan https://filmstory.org/ EuroMillions Millionaire Maker. Bagaimanapun, individu itu menunggu sehingga 23 Mac untuk menuntut hadiah.

Terlepas Seinci
Kadangkala, Lady Luck tidak begitu baik. Ramai pemain loteri memainkan kombinasi yang sama, memikirkan bahawa nombor yang mereka anggap begitu istimewa suatu hari nanti akan memberi mereka ganjaran yang baik.

Itulah yang berlaku dengan Rachel Kennedy, 19 tahun yang telah bermain loteri EuroMillions selama beberapa minggu dengan kombinasi yang sama. Hasratnya akhirnya menjadi kenyataan baru-baru ini apabila semua nombornya mencecah. https://athenshumanrightsfest.org/  Bagaimanapun, dia tidak akan dapat mengutip hadiah €210 juta (AS$221 juta).

Kennedy membeli tiketnya menggunakan aplikasi dalam talian National Lottery. Dia mengkonfigurasinya untuk membeli tiket secara automatik untuk cabutan berulang, jadi dia tidak perlu membelinya secara manual.

Walau bagaimanapun, dalam hal ini, Kennedy terlupa satu langkah penting. Dia tidak meletakkan dana dalam akaun untuk menampung sebarang pembelian.

Selepas menerima pemberitahuan tentang nombor yang menang, hati Kennedy berkemungkinan terdetik apabila dia menyedari itu adalah nombornya.  Bagaimanapun, selepas menyemak akaunnya, dia mendapati dia tidak https://htourist.net/ menyertai cabutan itu.

Kennedy cuba sia-sia untuk melihat sama ada Camelot boleh melakukan apa-apa. Camelot mengesahkan bahawa nombornya mencecah tetapi berkata tidak ada cara dia boleh menuntut hadiah itu.