Toto

Lewis Hamilton Mencecah Median Semasa Pesta Pelancaran Grand Prix F1 Las Vegas

Lewis Hamilton merosakkan donat perayaan yang dilakukannya pada petang SGP Hari ini Sabtu, berikutan pemanduan promosi yang disiapkan pemandu Formula 1 di Las Vegas Strip sebagai sebahagian daripada parti pelancaran Grand Prix Las Vegas. Kerana jarak penglihatan rendah dari awan asap yang diciptanya dengan Mercedesnya, juara dunia tujuh kali itu akhirnya tersepit di pembahagi tengah Las Vegas Boulevard.

Pemandu F1 Lewis Hamilton merempuh median
Mercedes pemandu Lewis Hamilton berhenti di pembahagi tengah semasa pesta pelancaran F1 Las Vegas Grand Prix pada hari Sabtu, 5 November, di Las Vegas Strip. (Imej: F1)
Peminat tersentak apabila skrin besar menyiarkan adegan memalukan apabila Data Sidney asap hilang. Penyiar Sky Sports, David Croft, yang menjadi tuan rumah majlis pelancaran bersama bekas pemandu kereta lumba Naomi Schiff, berkata: “Oh, dia baru sahaja kehabisan pusingan.”

Saya hampir terhempas ya,” kata Hamilton sambil mentertawakan insiden itu sambil bertanya mengenainya di atas pentas.

“Terdapat banyak asap, dan saya tidak tahu di mana saya berada,” Hamilton meneruskan. “Saya sesat sepenuhnya. Saya tidak dapat mengetahui bangunan itu, jadi saya mula menarik keluar, dan kemudian penghalang itu [ada di sana].”

Berjalan Pergi Tanpa Kecederaan
Hamilton tidak cedera, keretanya juga tidak rosak. Pelumba F1 Hamilton, George Russell, dan Sergio Perez memandu kereta mereka ke Las Vegas Strip untuk menunjukkan mereka sebagai sebahagian daripada parti pelancaran, (Trek sebenar tidak akan bersedia untuk memandu selama hampir setahun.) Hamilton adalah yang terakhir keluar untuk memandu.

Kekurangan keterlihatan Hamilton adalah ironis memandangkan ketiga-tiganya memandu kereta F1 pertama yang dilengkapi dengan lampu “underglow”, lampiran bawah kereta neon-biru yang direka bentuk untuk kelihatan sejuk dan meningkatkan keterlihatan pada waktu malam untuk pemandu. Tidak ada jaminan bahawa lampu akan dipaparkan di Las Vegas tahun depan atau mana-mana perlumbaan malam.

Bagaimanapun, ciri kereta baharu itu telah menjadi tular di media sosial, dengan peminat menyatakan harapan agar perlumbaan F1 sepanjang malam akan menyertakannya.

Pada Markah Anda, Bersiaplah … Bayar!
Grand Prix Las Vegas yang sulung akan berlangsung antara 16-18 November, dengan tiket, bilik hotel dan pakej berjalan pantas, walaupun kosnya tinggi.

Tiket kemasukan am berharga $500 setiap satu untuk tiga hari tontonan berdiri sahaja di zon MSG Sphere sahaja. Ia termasuk makanan dan minuman bukan alkohol. Satu kerusi sama ada di grandstand SG3 atau SG8 dalam zon yang sama berharga $2,000, manakala kerusi grandstand PG1 di Zon Harmon Timur berharga $2,500. Tiket kemuncak, tempat duduk PH1 Skybox Shared Hospitality di Zon Harmon Timur, berharga $10,000.

Tiket mula dijual pada hari Sabtu melalui ticketmaster.com, tetapi permintaan HK Pools dijangka melebihi kapasiti penonton rasmi 100K jauh. Perlumbaan bermula pada 10 malam Sabtu, 18 November 2023.

MGM Resorts baru-baru ini menyertai Caesars Entertainment dalam mengumumkan kadar biliknya untuk hujung minggu perlumbaan, 17-20 Nov, 2023. Harga purata terendah Bellagio setiap malam pada masa ini ialah $1,733, atau 226 peratus lebih daripada yang dicaj untuk hujung minggu yang sama tahun ini. Jangkakan untuk membayar sekurang-kurangnya $1,633 semalam di Aria (346 peratus lebih), $1,000 semalam di MGM Grand (310 peratus lebih), dan $887 semalam (191 peratus lebih) di Park MGM.