Toto

Melco Resorts akan membuka Studio City Fasa 2 sebelum akhir 2022

Melco Resorts & Entertainment hari ini mengumumkan bahawa Studio City Fasa 2 akan siap sebelum akhir Disember 2022 dengan kos AS$1.3 bilion.

Semasa majlis yang dihadiri oleh Lawrence Ho, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Melco Resorts & Entertainment, ia telah mendedahkan bahawa Studio City Fasa 2 telah direka oleh Zaha Hadid Architects. Firma seni bina juga data macau bertanggungjawab untuk reka bentuk hotel Morpheus.

Dengan jumlah keluasan lantai kasar kira-kira 250,000 meter persegi, Studio City Fasa 2 terdiri daripada dua menara hotel dengan 900 bilik dan suite, kompleks runcit lebih 21,000 meter persegi dan ruang permainan seluas lebih 2,300 meter persegi. Ia juga akan menampilkan taman air dalaman dan luaran terbesar di Asia, sebuah Cineplex enam skrin yang terdiri daripada dua rumah biasa dan empat suite VIP, serta ruang MICE.

Majlis Topping Off Studio Fasa 2
David Sisk, Ketua Pegawai Operasi, Macau Resorts (kiri sekali); Clarence Chung, Pengarah Lembaga Melco (dua dari kiri); Lawrence Ho, Pengerusi & Ketua Pegawai Eksekutif Melco (tengah) dan Kevin Benning, Naib Presiden Kanan, Pengurus Besar Hartanah, Studio City (kanan sekali)
Bercakap semasa majlis itu Lawrence Ho berkata bahawa “Melco mempunyai rekod prestasi yang kukuh dalam menyumbang kepada pembangunan Result SGP berterusan Macau sebagai pusat pelancongan riadah dunia. Studio City Fasa 2 mengesahkan komitmen berterusan kami kepada bandar dan menyumbang kepada mengukuhkan cadangan Macau bukan permainan di Asia dan antarabangsa”.

Ho juga berkata bahawa Melco Resorts “bersyukur atas sokongan kerajaan Pusat dan Macau semasa pembinaan projek.”

Ketua Pegawai Operasi Melco Resorts, David Sisk berkata bahawa kumpulan itu percaya pada masa depan jangka panjang Macau. “Kami telah melabur AS$1.3 bilion dalam Studio City Fasa 2, kami sedang membina lebih banyak aset dengan Result Sidney membawa lebih banyak tempat hiburan dan lebih banyak pengalaman hiburan, yang kami percaya adalah sebahagian besar masa depan Macau, untuk terus menarik kunjungan tempatan.”

“Kami akan terus membuat persediaan sebaik mungkin apabila pasaran dibuka semula,” katanya mengakhiri.

Ketika ditanya oleh pemberita mengenai bidaan untuk konsesi perjudian Macau yang baharu, yang akan tamat tahun depan, Pengarah Eksekutif Clarence Chung berkata bahawa beliau bersetuju dengan cadangan pindaan kerajaan kepada undang-undang perjudian, sambil menambah bahawa Melco telah meluluskan pandangannya mengenai perkara itu kepada kerajaan. .

Chung juga memberitahu pemberita bahawa Melco sedang mempertimbangkan untuk melabur dalam Zon Kerjasama Mendalam Guangdong-Macao di Hengqin. Beliau juga berkata bahawa syarikatnya merancang untuk membangunkan resort bersepadu di Zhongshan, yang diharapkan dapat membantu mempromosikan Macau di tanah besar.